insanın en iyi arkadaşı kendisidir.



insanın en iyi arkadaşı kendisidir. çok büyük bir cümle değil, di mi? Farkındayım. Evrende bugüne kadar kurulmuş ve biz öldükten sonra kurulmaya devam edecek milyonlarca MUHTEŞEM cümlenin arasında kaybolmuş basit bir özne-yüklem ilişkisi.

Ama daha iyisini kurmayı beceremiyorum. Ve biliyor musunuz? Bu bence iyi bir cümle. Çünkü cümleler kişiseldir. İnsanların cümleleri kişiseldir. Kendilerine özgüdür. Kendileri için güzeldir, kendileri için anlamlıdır. En kıytırığı bile beyindeki o debdebeli karışıklıktan çıkıp dışarıya salınıyorsa...değerlidir.  Yalan olsun, bazen olur. Değerlidir. Basit bir istek olsun, "İki çay çek çaycı" gibi...Değerlidir. Küçük bir isyan olsun. "Yaptığınız işin amına koyarım ha!?" gibi...Değerlidir. Samimi bir itiraf olsun. "Seni ne kadar sevdiğimi bilsen, umrunda bile olmazdı. Olsun." gibi...değerlidir.

Cümleler bizim açmazlarımız ve açıcılarımızdır. Bazısı herşeyi öldürür ama ilerleme sağlatır. Lavaboya dökülen toz açıcılar veya cif gibi.

Cifin kokusunu aklınıza getirin.

Geldi.

Başa dönelim.

insanın en iyi arkadaşı kendisidir. Öyledir. Çünkü en çok kendi içinle konuşursun. Sabah akşam, yatakta, dışarıda, sırada beklerken, tuvalette, bomboş yolda durdurduğun halde 300 metre ötede duran dolmuşu yakalarken vesaire. O kadar çok konuşmana rağmen asla tam olarak derdini anlatamazsın ve o da asla %100 seni anlamaz.

Tıpkı en iyi arkadaşın misali.

insanın en iyi arkadaşı kendisidir. Öyledir. Çünkü konuşacak daha iyi, daha eğlenceli veya daha farklı birisini bulduğunda susmayı bilir. Hatta aklından bile çıkar. En iyi dertleşme ortağından, ortalıkta görünmeden destek vermenin bir üstadı haline dönüşür. "Beni benimle bırak" tümeninin en iyi askeridir.

Tıpkı en iyi arkadaşın misali.

insanın en iyi arkadaşı kendisidir. Öyledir. Çünkü en büyük sırlarını bilir ve kimseye söylemez, kimseye söylemekle de tehdit etmez. Yargılamaz. Her şeyini bilir ama ne aşağılar ne aşık olur. Ne yerer, ne över. Sadece hayatın içinde normal karşılar ve hayatın devam etmek olduğunu bilir.

Tıpkı en iyi arkadaşın misali.

insanın en iyi arkadaşı kendisidir.

Basit bir cümle.

Ama benim cümlem.

benim güzel cümlem.

Yorumlar

HuysuzKuzu dedi ki…
iyi ki seyrek de olsa yazıyosun hala
miracsaral dedi ki…
@HuysuzKuzu: Henüz ölmedim :/

Bu blogdaki popüler yayınlar

gidenlerin ve dönenlerin yolda karşılaştığı o kavşak

nane şekeri ve deniz feneri